Site icon TeknoMaris

Android İçin Live Photos Nasıl Kullanılır?

Android İçin Live Photos Nasıl Kullanılır?

Android için, live photos uygulamasını kullanmak mümkündür. iPhone’larda olan bu özellik ilk olarak iPhone 6 ve sonra çıkan diğer modellerde olmaktadır. Fakat artık androidler için de kullanımı bulunmaktadır. Live photos canlı fotoğraf çekme özelliği demektir. Bu özellik sayesinde çekilen fotoğraflar canlı çekim yapılmış gibi bir görüntü vermektedir. Yani bu özellik ile çekilen fotoğraflar kısa süreliğine hareketli bir halde ve çekim yapıldığı esnadan birkaç saniye öncesinde göstermektedir. Böylelikle fotoğraflar canlı ve hareketi olarak çekilmekte ve fotoğraf çekimlerini canlı hale getirilmektedir.

Fotoğraf : Pexels.com / Lisa Fotios

Live Photos Nasıl kullanılır?

İphone telefonlarda Android Live Photos özelliği kendi bünyesine bağlı olarak zaten mevcuttur. Fakat android telefonları için geçerli değildir ve kendi bünyelerinde bulunmamaktadır. Bu nedenle ek bir uygulama kullanılması gerekmektedir. CameraMX gibi bazı uygulamalar indirilerek Live Photos özelliğinde fotoğraflar çekilebilmektedir.

CameraMX uygulamasını ücretsiz indire bilirsiniz bu uygulama ücretsizdir ve daha birçok ücretsiz uygulamalar da vardır. Tabi ücretsiz uygulamalar ile birlikte ücretsiz uygulamalarda bulunmaktadır siz kendinize uygun olanı seçip kullanabilirsiniz.

Live photos özelliği sayesinde çekeceğiniz fotoğrafları hem hareketli hem de hareketsiz olarak çekebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz yerde paylaşım yapabilirsiniz. Fakat Live photos ile çekilen fotoğraflar hareketli olmasından kaynaklı olarak fazla yer kaplamaktadır. Bu sebepten dolayı telefonunuzda daha fazla alan bulunması gerekmektedir.

Android Telefonlarda Live Photos İçin Uygulama

Android telefonlarında Live Photos kendi bünyesinde bulunmamaktadır. Fakat yapılan uygulamalar sayesinde artık android telefonlar ile Live Photos türünde fotoğraflar çekmek mümkündür. Android platformunda en çok tercih edilen uygulamalardan CameraMX, yeni yapılan güncellemesi ile Live shot isminde benzer bir uygulama yapılmıştır.

Kişiler fotoğraf çekimlerini yaparken, uygulama öncesi ve sonrasında birkaç saniyelik video yapılarak ortaya hareketli bir resim çıkarmaktadır. Live shot ile çekilen fotoğraflar sadece uygulamada hareketli görünmekte ve fotoğraf albümünde öyle bir özellik göstermemektedir.

CameraMX, bu özelliğinden farklı olarak akıllı resim işleme motoru ile başarılı düzenlemelerde yapılmaktadır. Bı sebepten gerçek zamanlı filtreler, çerçeveler ve katmanlar gibi birçok özelliği bulunmaktadır.

Exit mobile version