Site icon TeknoMaris

Nvidia Ekran Kartı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Nvidia Ekran Kartı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli

 Nvidia ekran kartı, genel olarak oyun oynamak için kullanılasa bile grafik kartlarının başka görevleride bulunmaktadır. Ekran kartlarının kullanım alanları baya geniş bir yelpazeye sahiptir. Güçlü grafik gerektiren animasyon programları ya da Photoshop gibi farklı alanlarda profesyonel uygulamar için de güçlü bir grafik işlemcisi gerekmektedir.

Ne amaçla kullanmanız gerektiğini iyi bilmeli ve ona göre Seçim yapmalısınız. Eğer amacınız oyun oymak için ekran kartı almak ise seçenekler oldukça çeşitli ve performansı yüksek olan bir ekran kartı seçmeniz gerekmektedir.

 

Nvidia bulunan ekran kartlarının yüksek performanslı olanı seçmek için puanı yüksek olanı almanız gerekmektedir. Bu demek oluyor ki 0.8 arasında puanlamar vardır ve sizin 8 puanda olanı alamanız gerekmektedir.

 

Bu sıralama sistemi diğer masaüstü grafik işlemcilerinde geçerli olduğu gibi laptoplarda kullanılan mobil ekran kartlarında da aynı düzeyde gerekmektedir. Bu verilen puanlara göre eğer bir grafik tasarımı için ekran kartı almanız gerekirse yine aynı şekilde 8 puan olanı almanız gerekmektedir.

 

Ekran Kartı İle Diğer Parçaların Uyumu

 

Eski bir bilgisayara ya da laptoplar için yeni nesil kart alınması doğru bir seçim değildir. Çünkü eski parçalara sahip olan işlemci yeni kartın gerekli performansı göstermemesine neden olacaktır. Bu yüzden anakart ve reminizi yenilemeden yeni ekran kartı almanız işe yaramayacaktır.

 

Ekran kartı Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ekran kartı alımında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlar;

Exit mobile version